Ett företag synonymt med kvalitet

STV’s verksamhetsomrĂ„de innefattar tillverkning av nya bandvagnar, uppgradering av bandvagnar, uthyrning av bandvagnar samt pĂ„byggnader sĂ„som fasta flak, kranar och lastvĂ€xlare. STV konstruerar och bygger bandvagnar till alla verksamheter dĂ€r det finns behov av terrĂ€nggĂ„ende fordon. Elkraftindustrin, olja och gas, prospektering, logistik, rĂ€ddningstjĂ€nster Ă€r bara nĂ„gra exempel.

Vissa saker Àr viktigare Àn andra. VÄr försörjning av vÀrme, el och andra energislag till exempel. Eller av tillvÀxtskapande rÄmaterial som malm och metaller. För att inte tala om effektiva sjukvÄrds-, brand- och rÀddningsorganisationer för att sÀkra vÄr trygghet oavsett var vi befinner oss.

Arbetar du inom nÄgot av nÀmnda omrÄden; energi-/kraftindustrin, olja & gas, logistik, prospektering, brandbekÀmpning, rÀddningstjÀnster m.fl. verksamhetsomrÄden sÄ lönar det sig definitivt att titta nÀrmare pÄ oss STV, Scandinavian Terrain Vehicles.

Sedan flera decennier och hela tiden i nÀra samarbete med BAE Systems HÀgglunds tillför vi verksamhets- och konkurrensfördelar till företag och organisationer vÀrlden över. Vi gör det genom tvÄ produkter i absolut vÀrldsklass. Dels vÄrt unika uppgraderingsprogram MLI för Bv 206, dels vÄr lika unika nytillverkade bandvagn TL6 baserad pÄ BvS10.

NÀr du vÀljer dessa bandvagnar gör du ett högkvalitativt och lÄngsiktigt val. Du fÄr en optimal driftsÀkerhet och framkomlighet. Du fÄr industristandard i allt frÄn motorer och vÀxellÄdor till hydraulik och kylsystem. Du fÄr en skrÀddarsydd anpassning av tillbehör och pÄbyggnader. Och du fÄr sÀkrad tillgÄng till service och reservdelar i flera Ärtionden framÄt.

Kort sagt, med oss fÄr du en pÄ samma gÄng garanterat vÀlbeprövad och framtidssÀkrad lösning. Optimerad för att du ska fÄ ut största möjliga nytta, dag ut och dag in.

HjÀrtligt vÀlkommen till STV!

Jim Wallström
VD

Ägare
Scandinavian Terrain Vehicles Ă€r ett dotterbolag till Storskogen Industrier AB. Storskogen Industrier Ă€r en svensk industrikoncern, som förvĂ€rvar och utvecklar små och mellanstora industriföretag.
Historia
Bolaget Àr ett resultat av att Berco Produktion AB delades i tvÄ delar dÀr terrÀngverksamheten blev ett eget bolag under namnet Scandinavian Terrain Vehicles AB.

Bolaget startade sin verksamhet under 2010 men redan under 1980-talet har pĂ„byggnader till bandvagnar tillverkats av Berco i nĂ€ra samarbete med BAE systems HĂ€gglunds AB i Örnsköldsvik. Under Ă„ren har Ă€ven ett uppgraderingsprogram för HĂ€gglunds Bv 206 och en egen civil bandvagn konstruerats.

Även om bolaget Ă€r nytt sĂ„ finns det sedan lĂ€nge en lĂ„ng passion för teknologi, en gedigen förstĂ„else för affĂ€rer samt en produktutveckling som sammanför produktivitet, ergonomi samt tunga miljöfrĂ„gor till knivskapa konkurrensfördelar. Det bĂ„dar gott inför framtiden!

Kvalitet
VĂ„rt kvalitetsarbete innebĂ€r en och samma sak frĂ„n början till slut – att möta kundernas krav. Det handlar om att förbĂ€ttra och optimera varje moment och varje komponent frĂ„n planering till produktion och att vara medveten och lyhörd för marknadens krav.

Vi har utvecklat en tydlig process för varje steg i produktionskedjan, frĂ„n order till leverans. DĂ„ vĂ„rt fokus Ă€r inriktat pĂ„ ren kundnytta arbetar vi stĂ€ndigt med att sĂ€kerstĂ€lla samma höga kvalitet genom hela verksamheten – i utbildning, uppföljning och service. En obruten kvalitetssĂ€kringskedja ger tillfredstĂ€llda kunder. Detta sporrar oss till fortsatta förbĂ€ttringar!

Vi Àr certifierade enligt ISO 9001:2015.

Miljö
Vi tror att miljöaspekten Àr en förutsÀttning för lÄngsiktig lönsamhet. Att följa miljölagarna och hÄlla sig inom ramarna Àr helt naturligt, men utöver det har vi aktivt valt att involvera miljöarbetet som en sjÀlvklar del av bÄde utvecklingsarbetet och produktionen.

Hela vÄr verksamhet karaktÀriseras av att ta ansvar, beslutsamt ledarskap och en öppen attityd till att dokumentera och rapportera resultaten av uppfyllda miljöÄtgÀrder. Det kÀnnetecknas av effektivitet i utnyttjandet av energi och rÄvaror, dÀr uppkomst av avfall minimeras. Vi fokuserar pÄ förebyggande insatser för att förhindra utslÀpp och annan miljöpÄverkan frÄn vÄra produkter, processer och transporter. Miljöarbete och miljöhÀnsyn ska ingÄ som en integrerad del i företagets dagliga arbete och beaktas i varje beslut pÄ alla nivÄer i organisationen. VÄr fabrik i SkellefteÄ Àr ISO 14001-certifierad.

Vi förutsÀtter ocksÄ att vÄra underleverantörer delar vÄr syn pÄ miljöarbetet. Motorer specialbyggda för bandvagnar, som bÄde minskar brÀnsleförbrukning och utslÀpp. Slangar, filter och pumpar optimerade för miljövÀnliga oljor. Det handlar om ökad effektivitet och lÀgre utslÀpp. Hög teknologi och ekologi!