Partners

Vårt samarbete med BAE Systems Hägglunds AB

STV:s samarbete med BAE Systems Hägglunds AB ger oss möjlighet att tillverka en variation av kundanpassade påbyggnader till BAE:s olika typer av bandvagnar. Detta samarbete har pågått sedan mitten av 1980-talet, när STV fortfarande var en del av Berco Produktion AB, och har med åren vuxit till en betydande del av vår verksamhet. Samarbetet med BAE medför att STV utvecklas på ett positivt sätt. Höga krav på produkter, leveranssäkerhet etc. innebär att hela vår organisation måste hålla en jämn, hög nivå.

BAE är vår största kund när det gäller påbyggnader till bandvagnar. I de flesta fall går dessa leveranser till militära slutkunder. Vi utför även kundanpassade påbyggnader på civila bandvagnar där vår kunskap och våra högkvalitativa produkter bl.a. har gett oss förmånen att leverera bandvagnar med bostadsmoduler till olika polarexpeditioner.

Tillsammans med BAE har vi tagit fram ett uppgraderingsprogram för Bv206, kallat MLI, där vi renoverar bandvagnar i olika program. Den största uppgraderingen innebär att fordonet blir som nytt och vi kan då lämna nyfordonsgaranti på fordonet. Vi uppgraderar både kundernas egna fordon samt köper begagnade fordon som vi uppgraderar och säljer. Vi har alltid ett erbjudande oavsett vilken nivå du som kund vill ha på ditt terrängfordon; allt från en mindre renovering till vagnar i nyskick.